ACTUALITAT OSLO

Comiat i brindis

Ja fa 8 anys va arrancar la primera aventura d’Oslo, una botiga-taller d’artesania contemporània que, amb els anys ha anat creixent i s’ha consolidat al barri de Gràcia com un referent molt particular de creació i comerç de proximitat. Avui és el moment d’empendre nous camins.

Han estat anys de canvis, de creixement, de reformes, de gestió alternativa, de dinamització de grup… Amb la voluntat de trobar un equilibri entre el compromís col·lectiu i la feina individual de qui ho conduïa. Sempre hi havia hagut quatre dones al capdavant, encarregades de tota la feina que requeria el projecte, però des de fa nou mesos, hem quedat només l’Ana Vivero i la Maria Ninot.

Ara mateix Oslo està preciós, ple d’artistes i artesans fantàstics, que fan meravelles, hem augmentat l’espai de showroom i hem fet el millor Nadal de la història d’Oslo; cada cop ens coneix més gent, clients habituals que fa anys que vénen, gent que ens descobreix i queda enamorada. Semblaria que, amb el creixement exponencial dels darrers mesos, el pas natural seria constituir-nos en una cooperativa com a tal, però hem decidit tota una altra cosa.

Amb Oslo hem après un ofici, o més d’un. Un centenar d’artistes han passat per aquí en aquests anys que ens han mostrat moltes maneres de fer coses molt boniques i hem evolucionat amb ells. Junts hem sobreviscut a la crisi, tots junts, pensant i vivint d’una manera alternativa, amb la ferma determinació que les coses han de ser ètiques, belles i amb ànima. Però Oslo no arriba a ser autosuficient i, per contra, demana una implicació de qui ho gestiona que és pràcticament incompatible amb una altre feina.

I aquesta altra feina ens espera. Les joies de la Maria Ninot i els barrets i el feltre de l’Ana Vivero tenen moltes coses a dir, molt de camí per fer. Oslo ens ha fet créixer com a artistes, com a persones i com a professionals, aprenent de tots els qui han participat en el projecte, de la gestió d’una associació, de tots els que veniu i consumiu artesania. També hem après que cal posar el 100% en el que vols tirar endavant i ara ho volem fer amb els nostres projectes personals.

Gràcies, Oslo, per tot el que ens has donat! I gràcies a tots els que hi heu transitat i heu cregut en el projecte, ens ha encantat compartir un tros de vida amb vosaltres.

Per acomiadar-nos d’Oslo tal com es mereix, hem organitzat una festa el dissabte 18 de març a partir de les 18h i fins les 21,30h per brindar pels nous inicis. Cap a les 19h ens acompanyarà Leite, una de les bandes de Leticia Rodríguez, en concert. Fins aleshores,us esperem amb un Oslo més ple que mai.

Ana i Maria

Aquesta Entrada té 2 Comments

  1. Anna gil says:

    Oooooh nooooooooo quina llàstima!!! Una gran pèrdua per gràcia…. I per l’artesania en general… Molta sort per la nova aventura que comença, per mi ha estat una molt bona experiència treballar amb vosaltres guapes!!

Deixa un comentari